2018. április 3., kedd

Gombás tagliatelle szárított paradicsommal - római módra


Húsvét előtt Rómában jártunk a családdal, és még mindig a csodás élmény hatása alatt vagyok. Ugyan mindig is imádtam az olasz konyhát, de most valahogy még jobban előtérbe került. A Bio Fungi KFT. jóvoltából, időnként lehetőségem nyílik új gombás receptek fejlesztésére, így most az olasz ízek hatására készült ez az étel. Nemrég tudtam meg, hogy a termesztett gombát nem szükséges meghámozni, csak folyóvízben jól lemosni, mivel értékes aromákat vesztenénk a héjával. Ez a barna csiperkére különösen igaz, mivel a héjával együtt van egy karakteresebb íze, és persze még a szemnek is mutatósabb így. Ez a tészta most barna csiperke és laska keverékéből készült, de bármilyen általatok kedvelt gombafajtából elkészíthető. Az olaszos ízt a szárított paradicsom, a zöldfűszerek, és nem utolsó sorban a jó olasz tészta adja. 

Hozzávalók:

250g barna csiperke
250g laskagomba
50 g bacon
50 g szárított paradicsom
1 csomag zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 dl alaplé
olívaolaj
só, bors, oregáno, bazsalikom


1 csomag Tagliatelle ( nálam Pastifico La Rosa gluténmentes)

Elkészítés:

Egy serpenyőben először kevés olívaolajon lepirítjuk a csíkokra vágott bacont, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát, és a zúzott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a jól megmosott és feldarabolt gombát, és jól átpirítjuk. Közben befűszerezzük, frissen őrölt színes borssal, oregánóval, bazsalikommal, kevés sóval, majd felöntjük az alaplével és puhára pároljuk. Ha nincs alaplé, akkor kevés vizet öntünk alá, és jobban sózzuk, fűszerezzük. Amikor már majdnem elkészült, hozzáadjuk a csíkokra vágott szárított paradicsomot, és még ezzel is összefőzzük. Közben kifőzzük a tésztát, de csak  "al dente" fog alá, haraphatónak. A végén összeforgatjuk, és frissen fogyasztjuk.

 Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...