2018. január 27., szombat

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemell csíkok pirított szezámmaggal, basmati rizzsel



Nagyon szeretjük a hús-gyümölcs párosításokat, több hasonló receptet találhattok már a blogon, pl. a Göngyölt csirkemell-et, vagy egy tepsis változatot az Almás-aszaltszilvás csirkemell-et. Ez a mostani recept kicsit merészebb a fűszerezésben, mert fahéj és zöld kardamom is van benne, amit nálunk inkább csak édességekhez szoktunk használni, de az indiai és ázsiai konyhákban a sós ételekhez, húsokhoz, currykhez is sűrűn használják. Kipróbáltam már ezt a receptet aszalt sárgabarackkal is, úgy is nagyon finom.


Hozzávalók:

1 egész csirkemellfilé csíkokra vágva
10 dkg aszalt szilva
1 fej vöröshagyma
1dl fehérbor
só, bors, őrölt fahéj, zöld kardamom (por)
olívaolaj
1 marék szezámmag

Elkészítés:

A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a csirkemellet és minden oldalán jól átpirítjuk. Megszórjuk kb. 1 teáskanál fahéjjal, és egy csipet zöld kardamommal, majd felöntjük a fehér borral. Időnként kevés vízzel ( ha van alaplével) pótoljuk mindig, amíg puhára fő. Közben feldaraboljuk, csíkokra vágjuk az aszalt szilvát, és a majdnem kész csirkemellhez forgatjuk, majd még pár percig együtt átsütjük. Egy üres teflon serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot és a kész csirkemellet megszórjuk. 

Basmati rizzsel tálaltam. Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...