2016. július 24., vasárnap

Gyümölcsös joghurttorta őzgerincformában- cukormentesen


Ha valami könnyű, nyári hűsítő desszertre vágytok, ami ráadásul pillanatok alatt sütés nélkül elkészíthető, akkor ezt a receptet ki ne hagyjátok! :) Nálunk cukormentes változatban eritrittel készült, és teljes kiőrlésű diabetikus keksszel az alján, de lehet természetesen cukorral és babapiskótával is készíteni, ahogy eredetileg van a recept. Bármilyen gyümölccsel készíthető, éppen amilyen szezon van, és ami otthon található. Nekem most ribizli, málna, és áfonya volt éppen a hűtőmben, így ezeket dobáltam bele, de még jó lett volna hozzá egy kis szeder is. Nagyobb gyümölcsöket felkockázva teszünk bele.


Hozzávalók:

500 g natúr joghurt ( görög)
250 g habtejszín
1 cs. habfixáló
20 g étkezési zselatin
50 g eritrit (ízlés szerint)
fél citrom leve
1 tk. vaníliaesszencia ( vagy 1 cs. vaníliáscukor)

10 db tk. keksz/ babapiskóta 

kb. 250 g vegyes bogyós gyümölcs

Elkészítés:


A görög joghurtból kiveszünk 3 evőkanállal egy kis edénybe, hozzákeverjük a zselatint és kevergetés közben felmelegítjük, míg a zselatin teljesen elolvad. A többi joghurtot összekeverjük az eritrittel, vaníliával, citromlével (lehet reszelt citromhéj is). A tejszínhabot felverjük a habfixálóval, majd a joghurthoz öntjük a zselatinnal együtt. 
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, vigyázva, hogy sima legyen, mert különben ráncos lesz a torta is.:)
Ebbe öntjük a masszát, majd a tetejét kirakjuk ( ami az alja lesz!) tetszőlegesen keksszel vagy babapiskótával, és ráhajtjuk a folpackot és mehet a hűtőbe. Legalább 2-3 óra kell, hogy dermedjen, de még jobb, ha előző nap készítjük el.Tálaláskor gyümölcsökkel, mentalevéllel díszíthetjük. Sajnos a fázisokról most nem készült fotó, de legközelebb pótolni fogom.


Jó étvágyat hozzá! :-)

Megjegyzés:

Kerek kapcsos tortaformában is elkészíthetjük, akkor kekszmorzsával kinyomkodjuk ( keksz+olvasztott vaj) a forma alját és erre öntjük a joghurtos masszát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...