2015. augusztus 30., vasárnap

Sült túrótorta-bogyós gyümölcsökkel cukormentesen




Szerettem volna valami kímélő cukormentes desszertet készíteni a vasárnapi ebéd után. A gyümölcsök adottak voltak, mert anyukám drága barátnője ellátott minket szederrel a kertjéből, és én is vettem a piacon málnát és áfonyát. Örülök, hogy erre a túrótortára esett a választásom, mert nagyon egyszerű elkészíteni, szinte csak összekeverni, beleönteni a formába, megszórni a gyümölcsökkel, be a sütőbe ......és mind emellett még nagyon finom is. :-) Krémesen lágy, hasonló az állaga a sajttortához, illatos a citromhéjtól és a vaníliától, édeskésen savanykás a gyümölcsöktől. Igazi nyárvégi könnyű desszert.

Hozzávalók :

50 dkg tehéntúró ( zsírszegény)
250 ml tejszín
4 egész tojás
20 dkg eritritpor ( kávédarálón őrölve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 tk. vaníliaesszencia
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve

kevés vaj a forma kikenéséhez

15-20 dkg vegyes bogyós gyümölcs ( szeder, málna, áfonya)

Elkészítés :

Egy tálba először a túrót krumplinyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt, kézi robotgéppel krémesre keverjük. 
Egy kb. 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, vagy piteformát vajjal kikenünk, majd a túrós masszát beleöntjük. A tetejét megszórjuk, megmosott és jól lecsöpögtetett gyümölcsökkel.
160 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 percet sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e már. Félidőben, ha a széle nagyon barnulna, akkor egy alufóliát terítünk a tetejére.
Tálaláskor csak porrá őrölt eritrittel szórtam meg, mert bőven van benne gyümölcs, de lehet még mellé gyümölcsszószt is tálalni.


 Jó étvágyat hozzá ! :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...