2015. július 28., kedd

Zsályás sárgarépafőzelék gránátalmával


Gyerekkoromból elég rossz emlékek élnek bennem a menzás sárgarépafőzelékről, ez a főzelék viszont teljesen más, nagyon ízletes és finom. Ezért is szeretném gyorsan megosztani a receptjét, hogy bátran próbáljátok ki, glutén- és laktózmentes, paleo-s étrendbe is beilleszthető. Az eredeti recept FőzelékesFeri könyvéből származik, annyiban tértem el, hogy kókusztejszínnel és kókuszolajjal készítettem.

Hozzávalók :

1 kg sárgarépa felkockázva
1 fej vöröshagyma
3 ek. kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt római kömény
fél kk. currypor
4-5 db friss zsályalevél apróra vágva
1 kk. só
1 dl kókusztejszín 
4-5 dl alaplé ( leveskockából vagy bio ételízesítő)
frissen őrölt bors
chilipehely
2-3 ek. gránátalmamag

Elkészítés :

A hagymát apró kockára vágjuk és kevés kókuszolajon elkezdjük párolni. Hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, és 1-2 evőkanál vízzel jól megpároljuk. Fűszerezzük a köménnyel, a zsálya felével, és a curryvel. hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, párszor átforgatjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint a chilivel és 10-15 perc alatt puhára főzzük. 
Amikor megfőtt, egy edénybe kiveszünk 1-2 merőkanállal és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük az alaphoz. Kókusztejszínnel felöntjük a megfelelő sűrűségre.
Tálaláskor friss zsályalevelekkel és gránátalmamaggal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...