2015. március 22., vasárnap

Vasárnapi ebéd - Itt a tavasz .... játékra :)


A mai ebédünk egy játék jegyében készült, amit Verus konyhája hirdetett meg, "Játék .... itt a tavasz" címmel. A játék feltétele az volt, hogy egy húsos főétel salátával és egy piros gyümölcsös desszert legyen a menü,  és ezek egy fotón szerepeljenek. 
Nem volt nehéz eleget tenni ennek a kérésnek, hiszen amúgy is vágyik az ember a zöldfélére tavasszal, így sokszor készítek húst valamilyen salátával. Ami kicsit nehezebb volt, hogy olyan legyen ami még nem szerepelt a blogon, ezen azért törtem a fejemet .... :)
Medvehagymaszezonban nem maradhat ki az ételből ez a tavaszi hírnök, ezért a csirkemellet medvehagymás juhtúróval töltöttem. A saláta bevallom úgy készült, hogy amit találok itthon a hűtőben, és mivel két padlizsán már elég régen ott punnyadt, így grillezett padlizsánt tettem a zöldsalátához. A desszertnél elhatároztam, hogy a piros gyümölcs gránátalma lesz, ez a legújabb kedvencem, és egy újdonságot akartam kipróbálni a tápióka gyöngyöt egy pohárdesszert formájában.

Így a menüm a következő lett : 


Medvehagymás juhtúróval töltött csirkemell, baconba tekerve ..... cserépedényben sütve

Grillezett padlizsássaláta, rukkolával, koktélparadicsommal, lila hagymával ..... olívaolajos, citromos vinegrettel

Kókusztejes tápióka puding gránátalmával és fehér csokoládé forgáccsal 


Medvehagymás juhtúróval töltött csirkemell :

Hozzávalók:

1 nagyobb vagy 2 kisebb csirkemellfilé
10 dkg juhtúró
1 db Camping krémsajt
1 csom. medvehagyma
20 dkg szeletelt bacon
2_3 ágacska rozmaring
só, bors
kevés olaj



Elkészítés :

A csirkemellet felszeleteljük és kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a juhtúró is sós és a bacon szalonna is! A juhtúrót összekeverjük a krémsajttal és az apróra vágott medvehagymával. A hússzeleteket megkenjük egy-egy teáskanál túrókrémmel, és feltekerjük, majd kívül becsavarjuk a baconba. Kevés olajjal kikenünk egy tűzálló tálat vagy tepsit, és szépen sorban lerakjuk a göngyölegeket. A tetejére rakjuk a rozmaring ágakat, ami egy plusz finom illatot ad az ételnek. Lefóliázzuk és sütőben kb. 30 percet sütjük, majd fólia nélkül még 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 



Grillezett padlizsánsaláta :

Hozzávalók :

2 közepes padlizsán
1 csomag rukkola saláta
1 marék koktél paradicsom
1 fej lila hagyma
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors

Elkészítés :

A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, besózzuk és állni hagyjuk. Amikor a barna levét kiengedte lemossuk és papírtörlővel leitatjuk. 4 evőkanál olívaolajat összekeverünk a zúzott fokhagymával és ezzel bekenjük mindkét oldalán a padlizsánszeleteket, majd grillserpenyőben kisütjük. Tálalásig melegen tartjuk. Egy tálra ráhalmozzuk a rukkolát, félbevágott koktélparadicsomokat, és vékonyra szeletelt lila hagymát szórunk rá, majd feltekerve rátesszük a padlizsánokat. Tálalás előtt meglocsoljuk vinegrettel, olívaolaj-citrom 2:1 arányban, só bors .....kissé elkeverjük és a salátára öntjük.



Kókusztejes tápióka puding gránátalmával


Hozzávalók (3 pohárhoz):

10 dkg tápióka gyöngy

5 dl kókusztej
4 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál vaníliaaroma ( vagy 1 vaníliarúd kikapart magja)
1 gránátalma

díszítéshez fehér csoki forgács 


Elkészítés :

A tápióka gyöngyöt odatesszük főni a kókusztejben, hozzáadjuk a vaníliaaromát vagy 1 vaníliarúd kikapart magját, és addig főzzük amíg a gyöngyök átlátszóak lesznek ..... kb. 20-25 perc. Amikor kihűlt, poharakba rétegezzük egy-egy sor gránátalmával. A tetejére fehér csokoládéból forgácsokat vágunk ( zöldséghámozóval), és kidíszítjük.




Jó étvágyat hozzá ! :-)





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...