2014. június 3., kedd

Csipkés tiramisu keksz


TücsökBogár-nál találtam ezt a nagyon finom pudingporos kekszet, karamellás változatban. Kicsit változtattam rajta, tiramisu pudingporral ízesítettem, és a kekszmintázó nyomda helyett, a kedvencemmel, csipkemintával készítettem el. Bármilyen pudingporral lehet ízesíteni, vanília, puncs, tiramisu, karamell, csoki.....dobozban hetekig eláll, reggelire, uzsonnára, kiránduláshoz, kitűnő rágcsálni való.

Hozzávalók :

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
8 dkg főzhető pudingpor ( 2 csomag Haas Tiramisu )
20 dkg liszt
3 evőkanál kukoricaliszt ( csodát tesz a kekszekkel !)
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés :

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és folytatjuk a keverést amíg egynemű sima masszát nem kapunk. Utána hozzákeverjük a többi száraz anyagot, jól összedolgozzuk (ekkor még lágy, ragacsos a tészta) és fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.



Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges mintával (kekszmintázó hengerrel, szaggatóval, üvegpohár aljával, sütipecséttel) nálam erre a célra tartott csipketerítővel, megmintázzuk.



Derelyevágóval vagy pizzavágóval tetszőleges méretekre vágjuk, és sütőpapíros sütőlapra rakosgatjuk.




180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...