2014. február 26., szerda

Narancsos-rozmaringos kacsacomb




Vasárnap sütöttem ezt a narancsos kacsacombot, családi ünnepi ebédre. Annyira finomra sikerült, hogy gyorsan szeretném is megosztani veletek. Öcsém névnapjára, Géza napra készítettem ebédet, kacsasült, párolt lila káposztával, burgonya rösztivel/tócsnival, burgonyapürével, ki mit szeret hozzá ....:-)

Hozzávalók :

6 db pecsenye kacsacomb ( ahány főre készítjük annyi db )
1 közepes fej fokhagyma
3-4 ágacska friss rozmaring
só, bors, majoranna
1 db narancs
1 dl fehérbor

Elkészítés :


A kacsacombokat jól átnézzük, megpucoljuk az esetleges tollaktól, a bőrét pár helyen bevágjuk.
Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kissé majorannával is. Lerakjuk egy tepsibe - nem baj, ha túl szoros, mert úgy is összesül - köré szórjuk a fokhagymagerezdeket, és a tetejére rakjuk a rozmaringágakat. Aláöntünk 1 dl fehérbort, és kb. ugyanennyi vizet, alufóliával letakarjuk, és a sütőbe tesszük addig amíg a hús megpuhul. ezt időnként villával ellenőrizzük.


Amikor máj majdnem puha levesszük az alufóliát, és mindegyik kacsacombot jól meglocsoljuk a kisült pecsenyelével, illetve le is szedhetünk belőle, ha túl sok kacsazsír, majd egy-egy narancskarikával befedjük a combokat, és úgy tesszük vissza sütőbe. Ha erősebb narancsos ízt szeretnénk, akkor még köré is lehet tenni cikkekre vágva narancshúst.

Alufólia nélkül, szép piros ropogósra sütjük.


Párolt lila káposztával, burgonya rösztivel tálaltam.
 Jó étvágyat hozzá !:-)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, elfogadnám most ebédre! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) .... én is megenném most is , de sajnos már elfogyott...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...