2014. január 29., szerda

Rántott sajtgolyó ( spenót főzelékkel )



A KataFakanala oldalon láttam meg ezt a finom rántott sajt receptet még hetekkel ezelőtt. Amilyen egyszerű, annyira finom ! :)
Féltem, hogy ki fog folyni a sajt, de nagyon szépen megsült, egyáltalán nem folyt ki és nem is szívta magába az olajat. Pillanatok alatt elkészül, reszelt sajt, tojás, liszt, zsemlemorzsa, kis fűszer .....
Főzelékhez feltétnek, de önálló fogásként áfonyalekvárral, vagy tartármártással fogyasztva is nagyon finom lehet. 
A mirelit spenót elkészítését már egyszer leírtam, majd ha friss parajból készítek, részletesebben is megérdemel egy posztot. 

Hozzávalók :

20 dkg reszelt sajt ( aki szereti lehet füstölt is )
2 egész tojás
4 csapott evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió ( nálam só helyett ételízesítő)
zsemlemorzsa

olaj a kisütéshez





A reszelt sajtot összekeverjük a tojásokkal, liszttel, és ízlés szerint a fűszerekkel. Olajos kézzel kis golyókat formálunk a masszából, majd jól beleforgatjuk a zsemlemorzsába. Serpenyőbe olajat forrósítunk, és szép pirosra kisütjük a sajtgolyókat.






Jó étvágyat hozzá ! :-)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...