2013. október 14., hétfő

Mézes fokhagyma - influenza ellen



Az őszi meghűléses időszak közeledtével, időben el kell kezdeni erősíteni az immunrendszerünket. Készítettem már gyógymézet gyömbérrel és citrommal, aminek a receptjét ITT találjátok.  Mostanában viszont nagyon sok blogban olvastam a mézes fokhagymáról, és egy kedves ismerősöm is a napokban hívta fel a figyelmemet erre a csodálatos házi szerre.
A nyáron kaptam az unokahúgoméktól Nyíregyházáról igazi magyar bio fokhagymát, ebből készítettem el ezt a receptet.
A fokhagyma amellett, hogy kitűnő immunerősítő, gyulladásgátló, antibakteriális, antibiotikus szer, még nagyon jó érelmeszesedésre, magas vérnyomásra, csökkenti a koleszterinszintet és véralvadásgátló hatással bír.
A méznek szintén számos gyógyhatása van, a sok benne található vitamin mellett, a legjobb szer torokgyulladásra, köhögésre, szintén antibakteriális hatása van. 
Így a mézes fokhagymáról elmondhatjuk, hogy az egyik legjobb immunerősítő szer, és házi  antibiotikum megfázás és influenza esetén.
Az elkészítésénél arra ügyeljünk, hogy csak jó minőségű ( magyar ) fokhagymát és megbízható helyről származó mézet használjunk.




A fokhagymát gerezdjeire szedjük, megpucoljuk, és üvegbe rakjuk, majd annyi mézet öntünk rá, hogy az teljesen ellepje. Rácsavarjuk a tetejét, és hűtőben állni hagyjuk 1-2 hétre. A fokhagyma kicsit megsötétedik és megfesti a mézet, de ez semmit nem ront a csodálatos gyógyhatásán.
Megelőzésre elég ha napi fél gerezdet eszünk egy kávéskanálnyi mézzel, de megfázás esetén naponta többször is ehetünk belőle.
Amikor jól összeértek , és kicsit a fokhagyma megpuhult, akár pirítósra kenve, vagy sült húsok mellé is lehet fogyasztani.



 Jó egészséget, és jó étvágyat hozzá ! :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...