2013. április 7., vasárnap

Túrós-medvehagymás pogácsa


Elérkezett a medvehagyma-szezon (még ha az időjáráson nem is látszik) , és ilyenkor mindig készítek belőle valamit, mert nagyon egészséges. Már van a blogon egy krumplis-medvehagymás pogácsa, most a túrós pogácsa alapreceptemet turbóztam fel egy kis medvehagymával, nagyon finom puha a tészta, és lehet többféleképpen variálni ..... nem muszáj a tetejére sajtot tenni, lehet csak bekockázni, vagy szezámmaggal megszórni ....kinek az ízlése szerint.

HOZZÁVALÓK:

50 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
25 dkg Ráma ( vagy vaj )
1 egész tojás + 1 a kenéshez
2 ek. tejföl
2,5 dkg élesztő
0,5dl tej 
1 tk. cukor
1-2 tk. só ( ízlés szerint )
tetejére reszelt sajt
1 csokor medvehagyma

ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, sót összekeverjük és elmorzsoljuk benne a Rámát, majd az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A túró ha kicsit szemcsésebb akkor krumplinyomón áttörjük.

 
Meleg helyen letakarva 20-25 percet pihentetjük. Addig a medvehagymát jól megmossuk és apróra vágjuk. ( aprítógépben )


A tésztát kinyújtjuk,  megkenjük a medvehagyma felével, összehajtogatjuk, pihentetjük 10 percet, majd ezt kétszer megismételjük.


Amikor harmadszorra kinyújtjuk,  pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egy felvert tojással megkenjük és reszelt sajtot teszünk a tetejére.  Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütjük.


Jó étvágyat hozzá ! :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...