2013. április 21., vasárnap

Csirkemell torta




Mai ebédünk hústorta, majonézes burgonya, és tavaszi zöldsaláta volt. Általában nyári vendégségek alkalmával szoktam ezt a hústortát sütni. Előre elkészíthető, sőt hidegen lehet jól szeletelni, és bármilyen salátához illik. Kerek jénai tálban sütve az igazi torta forma, de én most azért sütöttem szögletes jénaiban, mert ehhez a mérethez volt kellő az alapanyagom. Így is szép és finom lett, csak inkább "sütiszelet" mint "tortaszelet". A receptet egy közepes nagyságú kerek jénaihoz írom, ami kb. 4-6 személyre elegendő.

HOZZÁVALÓK:

1 nagyobb csirkemellfilé
10 dkg szeletelt gépsonka ( nálam Prágai sonka )
10 dkg füstölt szeletelt mozarella
10 dkg reszelt trappista sajt
1 db tojás
1 nagy doboz tejföl
40 dkg szeletelt bacon ( Ringa )
só, bors, ételízesítő
vaj ( a jénai kikenéséhez)



ELKÉSZÍTÉS :

A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és kevés ételízesítővel ( vegeta vagy ízvarázs ) megszórjuk.
A jénait kikenjük kevés vajjal és kibéleljük a szeletelt baconnal, úgy hogy a fele túllógjon a tálon, hogy a végén be tudjuk vele takarni az egészet.
A tejfölt összekeverjük 1 egész tojással és a reszelt sajttal.









Elkezdjük rétegezni, egy sor csirkemell, gépsonka, mozarella, fele tejfölös sajtkrém, utána újra csirkemell és a tejföl másik fele, majd betakarjuk a baconnal és mehet a sütőbe. Ha nagyobb adagot akarunk készíteni, akkor értelemszerűen addig rétegezzük amíg el nem fogy.




Közepes hőmérsékleten, lassan készre sütjük, amíg a bacon szép piros nem lesz.
Melegen is lehet fogyasztani, de hidegen szebben szeletelhető. Kerek jénaiban sütve igazi tortaszeleteket lehet belőle vágni, mutatós vendégváró étel, amit előző nap is el lehet készíteni.




Jó étvágyat hozzá ! :-)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...