2013. február 2., szombat

Falafel - csicseriborsó fasírt



Többször sütöttem már falafelt, de valahogy mindig kicsit másképp, kerestem az igazi receptet, kísérletezgettem, ezért nem osztottam meg eddig. Végül nálam ez lett a bevált recept. :)

Hozzávalók :
  • 300 g szárított csicseriborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 ek. friss aprított petrezselyem
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • 2 tk. őrölt római kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. sütőpor
  • só 
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek.
Elkészítés :

A csicseriborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk, majd másnap leszűrjük és aprítógépben vagy húsdarálón a hagymával együtt finomra daráljuk





Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, tojást, petrezselymet, sütőport, az 1 evőkanál vizet és jól összedolgozzuk. A fűszereket egy kis tálban összekeverjük, a felét beledolgozzuk, a másik felét a massza tetejére szórjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.



A hűtőből kivéve újra összedolgozzuk, és kb. egy evőkanálnyi mennyiségből golyókat formálunk, közben kinyomva belőle a fölösleges vizet, majd forró olajban kisütjük.






Zöldsalátával, vagy zöldségekkel pitakenyérbe töltve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá ! :-)


A facebook-on ITT tudtok csatlakozni hozzám !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...