2012. december 31., hétfő

Szilveszteri kekszpiramis



Minden Kedves Olvasómnak,örömteli,szeretetteljes,sikerekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok!  

 Remélem találkozunk 2013-ban is! :-)

Az év utolsó napján egy nagyon egyszerű, de annál mutatósabb sütemény receptjét szeretném megosztani veletek. A szilveszteri bulikon is megállja a helyét, mert Baileys-es krémmel van töltve. Egy nagyon kedves barátnőmtől, Kacsókától kaptam ajándékba ezt a kis műanyag szerkezetet, amivel ezeket a kis piramisokat el lehet készíteni. A tésztája a klasszikus kókuszgolyó, vagy kókusztekercs receptje alapján készül, és tetszés szerinti krémmel lehet tölteni.

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
10 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál baracklekvár
1-2 dl langyos tej
kevés rum aroma ( elhagyható)

Krém:

1 csom. vaníliás pudingpor
4 dl tej
10 dkg vaj
4-5 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
háztartási keksz az aljára
Baileys

Díszítéshez :

kókuszreszelék
cukorgyöngy

A darált kekszet és a többi hozzávalót egy tálba tesszük és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy formázható masszát kapjunk. A pudingot megfőzzük és még melegen belekeverjük a 10 dkg vajat, majd ízlés szerint Baileys-t. A krémet kicsit hagyjuk hűlni, addig előkészítjük a formát, a kókuszreszeléket....





A kekszes masszából diónyi golyót formálunk és a műanyag formába tesszük, majd a közepébe nyomjuk a hozzávaló kis kúpot, amivel a krém helyét formázzuk ki. A mélyedésbe egy kanállal, vagy még jobb nyomózsákból, kémet teszünk, az aljára talpnak egy háztartási keksz kerül. A háztartási kekszet megáztathatjuk egy kis rumos tejbe, de szerintem a krémtől is átpuhul amennyire szükséges.
Végül megszórjuk kókuszreszelékkel, és a szilveszterre való tekintettel még színes konfetti cukorkát is szórtam köré.



Jó étvágyat hozzá ! BÚÉK ! :-)













2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...