2012. július 18., szerda

Görög gyümölcsleves-főzés nélkül


Ennek a főzés nélküli gyümölcslevesnek ilyenkor van a szezonja, amikor van sárgadinnye, szeder, áfonya, őszibarack ....stb.  Mirelitből is lehet készíteni, de friss gyümölcsből az igazi. Cukorból, fűszerekből nem írok mennyiséget, mert elrontani nem lehet és ízlésfüggő ki mennyire szereti édesen, lehet bármilyen más édesítővel, nyírfacukorral, fruktózzal, eritrittel stb. Elsőre talán kicsit furcsán hangzik, hogy narancslét kell összekeverni tejszínnel, de higgyétek el nagyon finom lesz a végeredmény. Pillanatok alatt össze lehet keverni, egy éjszakát érdemes a hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.

    Hozzávalók :
  • 1l (1 doboz) 100%-os narancslé
  • 0,5 l tejszín
  • 1 csom. vaníliáscukor (vagy 1 tk. vanília kivonat)
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 1 doboz áfonya (10 dkg)
  • 1 doboz szeder (10 dkg)
  • 1 doboz málna (10 dkg)
  • 2 db őszibarack
  • 1 marék ribizli

A gyümölcsöket megmossuk, és értelemszerűen megpucoljuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk. A sárgadinnyéből karalábévájóval szoktam kis gömböket kivágni, a bogyósokat egyben hagyom, az őszibarackot felkockázom. Bármilyen más gyümölcsöt is lehet beletenni, ki mit szeret vagy éppen mi található otthon.
Először a narancslét összekeverjük a tejszínnel, porcukorral (édesítővel), és utána a fűszerekkel is jól elkeverjük. Beleszórjuk a gyümölcsöket, és mehet a hűtőbe.
Mentával, citromfűvel vagy 1-1 karika lime-mal lehet még pikánsabbá tenni.

Jó étvágyat hozzá! :-)



1 megjegyzés:

  1. Újított változat (legalábbis számomra ez a narancsleves), finom és üde leves!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...